понедељак, 27. јануар 2014.

The Abduction Club

јануар 27, 2014 1 Comments




Ako ste u dubini duše romantična sanjalica poput mene ovo je svakako film za vas. Kao veliki zaljubljenik u sve što je kostimirano ovaj film je pravi spoj nostalgije, duhovitosti, zaljubljenosti i blesavosti, koji će vam svakako izmamiti osmeh na lice i ugrejati vas u ove zimske dane.


недеља, 26. јануар 2014.

Filmska 2014. godine 2. deo

јануар 26, 2014 0 Comments
Nastavljamo sa filmovima, koji izlaze ove godine i koji su mi svakako na ovaj ili onaj način privukli pažnju.

A Million Ways to Die in the West




Seth MacFarlane je uglavnom najpoznatiji po dve stvari, veoma uspešnoj komediji Ted sa Mark Wahlberg- om i vođenju prošlogodišnje dodele Oskara. Ovde se javlja i kao režiser, pisac i glumac, pored plejade takođe poznatih glumaca poput Liam Neeson- a, Neil Patrick Harris- a, Charlize Theron i Amande Seyfried, u priči o farmeru kukavici, koji uz pomoć supruge revolveraša, želi da povrati ženu koja ga je ostavila. Zaplet i nije neki, ali možemo svakako očekivati dosta vulgarnog i što je još bitnije ciničnog humora, a nadam se i dobre glume, koja može izvući ovaj film da ne postane još jedan od onih, poznatih samo po okupljenoj gomili proslavljenih glumaca.


субота, 18. јануар 2014.

12 Years a Slave

јануар 18, 2014 0 Comments

Istinita priča o slobodnom crncu Solomonu Nortapu, koji je na prevaru kidnapovan i prodat u ropstvo. Dovoljna je jedna rečenica da opiše osnovni zaplet ovog filma, međutim ni hiljadu knjiga verovatno nije dovoljno da u potpunosti opiše iskustvo ovog čoveka, kao što ni hiljadu snimljenih filmova neće biti dovoljno da ispriča priču o jednoj od najvećih mrlja ljudske civilizacije. Ali korak, po korak.


петак, 17. јануар 2014.

Filmska 2014. godina 1. deo

јануар 17, 2014 0 Comments
I tako sam ja odlučila da preduzmem nešto što će se na kraju ispostaviti kao prilično ambiciozan projekat. Ne, zaista osećam se kao dete u prodavnici slatkiša, koje bi da ih ćapi sve i pojede istovremeno, pa tako i kada je reč o filmovima u 2014. godini, imam utisak da će godina u kojoj smo trenutno, biti mnogo produktivnija, ambicioznija, kreativnija, pa mi je i na raspolaganju ogromna količina filmova, od kojih će vas neki sigurno zainteresovati, a možda i zaintrigirati da ih pogledate. Ovo su oni, koje ja izdvajam.

Lone Survivor




Ja obično ne volim vojno orijentisane filmove, smeštene u savremeno, a ne istorijsko doba, ali obično kada me nagovore da ih pogledam ispostave se kao dobri. Pa kao sto sam bila odusevljena sa Jarhead moze se desiti i da me ovaj film pozitivno iznenadi, ako zauzdaju `amerikanizam` i posvete nešto vremena i samim likovima, osim akciji hvatanja karakteristicnog loseg momka. Snimljeno po istinitom događaju iz 2005. godine o misiji desetorice pripadnika američkih foka da uhvate i ubiju ozloglašenog vođu Talibana Ahmad Shahd- a, sa glumačkom ekipom, koju čine Mark Wahlberg ( priznajem za film sam prvi put čula zbog svojevrsnog `pljuvanja` Marki Marka holivudskog veterana Tom Kruza i njegovog preuvelicavanja muka, koje glumci podnose tokom igranja vojnika ), Taylor Kitsch, Emilie Hirsch, Ben Foster i Eric Bana, dok je režija poverena Peter Berg- u.


субота, 4. јануар 2014.

Out Of Space

јануар 04, 2014 0 Comments
Ne volim predrasude, a naročito predrasude prema ženama. Jedna od tih je svakako da žene najviše vole i gledaju romantične filmove i komedije, dok je naučna fantastika isključivo vezana za muškarce, pa da bih razbila iste te predrasude izdvajam par odličnih naučno- fantastičnih filmova za svačiji ukus.

Naslov ovog posta je inspirisan pesmom fenomenalne grupe, koja je žarila i palila u vreme kada sam ja još uvek bila klinka, The Prodigy, a takođe i najavna špica 90 tih za čuvenu emisiju Outer Space o igricama na Art kanalu.

Another Earth


Uvek je lepo u moru nezavisnih filmova, naći dragulj sa izazovnom i neobičnom idejom, predstavljenom na tako realan, pa i surov način. Film o pronalasku druge planete i jednoj noći kada su put ukrstili mlada studentkinja i ostvareni kompozitor, te tragičnim posledicama, ali i nadi o novom početku i drugoj šansi, koji su iz iste noći proistekli. Glavne uloge Brit Marling i William Mapother, režija Mike Cahill.



четвртак, 2. јануар 2014.

About Time

јануар 02, 2014 0 Comments



Zvaničan opis filma- U trenutku kada napuni 21 godinu Tim otkriva da može da putuje kroz vreme i menja ono što će se desiti i ono što se desilo u njegovom životu. Njegova odluka, da učini sopstveni svet boljim mestom tako što će naći devojku, može se ispostaviti kao ne tako laka za realizaciju.


Režija: Richard Curtis, čovek odgovoran, bilo kao režiser, pisac ili producent, za čuvene britanske romantične komedije poput Love Actually, Four Weddings and a Funeral, Notting Hill, Bridget Jones`s Diary.