четвртак, 26. новембар 2015.

2 u 1: Marvel izdanje- Jessica Jones i Ant- Man

новембар 26, 2015 2 Comments




Kada bih ovaj post posvetila pisanju o načinu na koji je kompanija Marvel "uskrsla", te o svim projektima, koje su izbacili, kao i onima, koje tek nameravaju, pisala bih do sutra. Ovako ću se u današnjem postu ograničiti na jedan film i jednu seriju iz Marvelovog " plodonosnog" univerzuma.


уторак, 24. новембар 2015.

Najbolji filmovi u 2015. godini

новембар 24, 2015 4 Comments






Svake godine pišem spisak filmova, koji će izaći sledeće godine, a koji meni deluju zanimljivo. Tako je bilo i u decembru 2014. godine kada sam napisala ovaj i ovaj post. Gledajući ova dva spiska deluje mi da su mnogi filmovi, koji su se pojavili ove godine bili, to jest izazvali, ako ne razočaranje, onda bar ravnodušnost. Neki su bili očekivano dobri, ali prosto nisu ostavili neki trajniji utisak ili oduševljenje. Pred vama je lista filmova, koju su mene dirnuli ili prijatno iznenadili u ovoj godini, a kako zaista nisam filmski snob, na listi su se našli i filmovi, koji možda nisu preterano kvalitetni, ali su mene izuzetno zabavili, pa ih zato i preporučujem. Sa liste su izostali neki, koje tek treba da pogledam poput The Martian, a nekima je premijera pomerena poput Silence i Into the Heart of the Sea. Ukoliki vas interesuju moji najbolji filmovi za prethodnu, 2014. godinu, bacite pogled na ovaj post.


субота, 14. новембар 2015.

Aktuelne serije iliti serije, koje trenutno pratim

новембар 14, 2015 9 Comments




Osim što sam veliki filmofil, takođe sam i veliki ljubitelj serija. Nekada sam bila u stanju da pratim po pedeset serija u isto vreme, međutim vremenom, kako su televizije sve više vremena posvećivale ovom formatu, a on bio sve kvalitetniji, moram priznati da su me neke serije i previše razmazile, tako da mi sada retke zadrže pažnju dalje od par epizoda, a i neke, koje sam dugo pratila, odavno sam prestala da to činim. Jesen je obično za mene predstavljala novu sezonu, gde producentske kuće izlaze sa novim i zanimljivim serijama, međutim ove sezone se, do sada, nije pojavilo ništa spektakularno. Neke od serija, koje sam prestala da pratim su Once Upon a Time, Scandal, The Americans, True Detective, The Vampire Diaries, The Walking Dead, Downton Abbey, Poldark, Outlander, Masters of Sex i mnoge druge. Ovo je spisak serija, koje trenutno gledam, znači serija, koje se trenutni prikazuju u svetu, pošto neke, koje inače gledam su na pauzi, poput Peaky Blinders, The Fall, Vikings, Black Sails, tako da će o njima biti reči kada krenu sa emitovanjem novih epizoda.


среда, 11. новембар 2015.

петак, 6. новембар 2015.

2 u 1: The Man from U. N. C. L. E. i Self/less

новембар 06, 2015 4 Comments
Morala sam da se okrenem i ovakvoj vrsti brzinskih postova o onome što sam gledala u poslednje vreme, jer mi nešto noviji filmovi i ne daju preveliku inspiraciju, pri pisanju, da bih im posvetila čitav jedan post. Danas su "na tapetu" najnoviji film Gaj Ričija i jedan naučno- fantastični triler.