четвртак, 31. децембар 2015.

Praznični post II

Kraj još jedne godine i sada već po tradiciji ( prethodni Praznični post ) još jedan malo ličniji post na ovom blogu. Ako ste neko ko bar povremeno baci pogled na ovu stranicu znate da isključivo pišem o filmovima i serijama, a retko, odnosno gotovo nikada ne pišem o sebi ili nekim stvarima u svom privatnom životu. Međutim još od prošle godine sam odlučila da su novogodišnji praznici izuzetak i prilika da se na neki način obratim onima, koji me čitaju i takođe im se svesrdno zahvalim na tome. Zaista me oduševi kada otkrijem da je neko odlučio da pogleda neki film na osnovu neke moje recenzije, a još više kada dobijem komentar ili imam priliku da prodiskutujem sa još nekim filmofilom.


    ( Izvor: WeHeartIt )



Neprestano sebi zadajem obećanje da ću biti ažurnija na blogu, ali ponekad prosto nemam dovoljno volje ili dobrog raspoloženja da bih pisala, ponekada mi se o nekom filmu jednostavno i ne piše, što se može desiti u slučaju kada me je toliko dojmio da su reči nepotrebne ili nije vredan istih, a ponekada se desi i život, koji me na trenutke odvede u sasvim drugom pravcu. 

Kada razmislim o početku ove godine svakako nisam očekivala da će mi se neke stvari desiti na privatnom planu i preokrenuti mi život, a bilo je takvih događaja, kako lepih, tako i onih ružnih, sreća bilans je pretežno bio u korist onih prvih. Na žalost, neke zacrtane stvari nisam uspela da ostvarim i to sopstvenom greškom, ali nadam se da će ova 2016. godina, bar u tom pogledu, biti bolja i uspešnija. Praznična euforija me je pomalo zaobišla ove godine, nekako ne mogu da se ufuram u božićni fazon, bez kafe, koju više ne pijem i bajadera, koje više ne jedem, zbog alergije na čokoladu.


      ( Izvor: WeHeartIt )


  ( Izvor: WeHeartIt )

Uf, nikako ne želim da ovaj post deluje tmurno. Iskreno, povremeno me uhvati želja da "opalim" ovde ponekog smajlija, ali mi oni nekako uvek deluju neozbiljno na blogu i neuredno. Imam taj neki problem sa redom i perfekcionizmom. Tako da ponekada pustim da kroz postove provejava po neka pošalica ili pre, ironija. 

Za sledeću godinu sebi želim da najzad uspem da ostvarim nešto što već dugo otaljavam, da napredujem u vežbanju joge, pošto se sada još uvek osećam posle vežbi kao da je krdo sumo rvača prešlo preko mene, da pročitam što više knjiga i to onih, koje bi zadovoljile svakog književnog snoba, a ne samo YA ( young adult ) novele, koje su moje pravo "grešno zadovoljstvo", da negde otputujem, po mogućnosti u neki evropski grad, samo se nadam da će isti biti znatno sigurniji za posetiti, ali da ne mračim post, da se možda ostvarim u još jednoj ulozi, ali otom potom. Naravno za svoje najbliže želim prvenstveno zdravlje, jer je to nešto u životu najbitnije, zatim puno ljubavi, novca, jer se bez novca ništa ne može i ostvarenje svih njihovih želja. Isto želim i svakoj osobi, koja je sa namerom ili bez nje, kliknula na ovaj blog, pa i onima, koji to nisu ili će to tek uraditi. Želim vam svima sve najlepše od srca i nadam se da ćete ostvariti sve želje, ali i neprekidno snevati nove snove, kojima ćete stremiti, jer je čovek bez snova prazna ljuštara. Sve najbolje u novoj 2016. godini, srećni novogodišnji i božićni praznici.


           ( Izvor: WeHeartIt )

 

( Izvor: WeHeartIt )


5 коментара:

  1. hvala draga Ivana i tebi sve najbolje u novoj godini :) i da citamo jos mnogoooo postova na ovom blogu ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno, takođe sve najlepše i puno lepih i inspiritavnih postova na blogu ti želim.:)

      Избриши
    2. Hvala puno, takođe sve najlepše i puno lepih i inspiritavnih postova na blogu ti želim.:)

      Избриши
    3. Draga Ikice, evo da ti i mimo foruma prvo čestitam novu 2016. godinu i poželim sve najlepše!:)))
      (Izolda88 je!)
      Onda, da pohvalim tvoj blog, sadržaje, recenzije, izbor filmova koje predstavljaš, dizajn....Sve je prelepo, vidi se tvoja velika ljubav prema umetnosti, dobro poznavanje kinematografije, interesovanje za klasike i praćenje aktuelnosti. Drago mi je što sam preko naših diskusija na temama tamo otkrila ovu stranicu kao sjajan izvor preporuka (recimo, skinula sam "Winter's tale" baš juče) za mnoge filmove ili serije za koje nisam ni znala da postoje. Bravo!

      Što se tiče upliva ličnog u novogodišnji blog, isti slučaj i kod mene - izgleda da je to neizbežno.:) Možda i jer su stvari o kojima pišemo ipak i važan deo našeg osećanja sveta, viđenja života...što se nedoumica i smislenosti ovih piskaranja tiče, imala sam i imam često iste trenutke nedoumice, u stilu "čita li uopšte iko, čemu sve to?", ali, treba istrajati! Prvo, uvek će se pojaviti čitaoci, neko kome će tvoji tekstovi pomoći, značiti, uputiti ih. Koliko god ih malo bilo, ispunila si zadatak dopiranjem do njih!
      Drugo, meni je blog način da zabeležim utiske i dam neki mali omaž stvarima, ljudima kojima se divim, da to "izbacim" iz sebe. Istu vrstu posvećenosti vidim i ovde.

      Dakle, SAMO NAPRED!:)

      Potrudiću se da se uključim brzo, pa da i ovde komentarišemo kao i na temi o "Bordžijama".

      Избриши
    4. Prvo da ti i ovim putem takođe čestitam Novu godinu i predstojeći Božić, drugo da se zahvalim na čestitkama i prelepim rečima, zaista kada pročitam ovakav komentar stvarno se osetim posebno i želja za pisanjem bude još jača, sve ovo dobija na nekom dubljem značaju.:*
      Uključi se obavezno komentarima, u tvojima uvek uživam bilo da je reč o serijama, filmovima ili knjigama. A na temi o našoj omiljenoj porodici se čitamo i dalje.;)

      Избриши