петак, 10. јун 2016.

Aktuelne serije iliti serije, koje trenutno pratim III



( Izvor: Tumblr )

Nastavljam u duhu prethodnih postova ( Aktuelne serije iliti serije, koje trenutno pratim I i Aktuelne serije iliti serije, koje trenutno pratim II ) i pišem vam o serijama, koje su mi u ovom trenutku na repertoaru. Letnja je sezona, pa hajde da pogledamo, koje su to trenutno aktuelne serije.




1. The Preacher


Serija rađena po čuvenom, istoimenom stripu, prati priču o Džesiju Kasteru, skoro reformisanom verniku i pastoru u malom gradiću na jugu Amerike, ispunjenom živopisnim likovima. Džesi ima problematičnu prošlost, čiji deo čini i njegova bivša devojka Tulip, koja pokušava da ga nagovori da se oda nekadašnjem, mračnom i nasilnom stilu života. U međuvremenu natprirodna sila ulazi u njegovog telo i daje mu nesvakidašnje pomoći i obnavlja njegovu veru u Boga. Džesiju će na ovom putu pomoći i skoro stečeni prijatelj Kasidi, inače 119 godina star vampir iz Irske. Serija je nasilna, živopisna, protkana mračnim humorom i nesvakidašnjim likovima, savršena za letnje, lenje dane. Glavnu ulogu tumači Dominik Kuper za koga moram reći da je fantastičan u ovoj ulozi, doduše ja nisam čitala strip, tako da je za mene, za sada, serija originalna i jako zanimljiva.


2. Outcast


Još jedna serija sa radnjom smeštenom duboko na jugu Amerike, inače leti najviše volim da gledam upravo takve serije, Tema religija i satanizam, isterivanje đavola i demona, možda na ekranu viđeno već hiljadu puta, ali pilot itekako obećava. Relativno nepoznati glumci, prvi kadar, koji vas istog momenta prikiva za ekran, naravno kada najpre dođete sebi od mučnine, koju izaziva, ova serija vas lagano uvodi u priču, ne odajući vam istog trenutka sve detalje zapleta, već puštajući vas da sami sklopite slagalicu deo po deo. Kajl živi kao pustinjak u kući, gde je pretrpeo užasne traume u detinjstvu, odvojen, pod sumnjivim okolnostima, od svoje žene i kćerke. Međutim bolest jednog dečaka i prijatelj iz prošlosti podstaći će ga da najzad krene u potragu za odgovorima na mnogobrojna pitanja o svom životu. Inače i ova serija je rađena po stripu, a dolazi nam od strane kreatora serije The Walking Dead Roberta Kirkmana.


3. Peaky Blinders


Definitivno jedna od najboljih serija, koja se pojavila u poslednjih par godina. Smeštena u predgrađe Birmingema, posle I svetskog rata, serija se fokusira na porodicu Šelbu, kriminalce i članove bande Piki Blajnders, koji prihode zarađuju kockanjem, reketiranjem i pljačkama. Tomi Šelbi ( Klijan Merfi ), vođa ove bande i glava porodice, pokušava da prevaziđe svoje ratne traume, trudeći se da proširi posao i stvori nadaleko poznato i ozloglašeno ime. U tome će pokušati da ga spreči, skoro pristigli, inspektor Kembel ( Sem Nil ) poslat da se obračuna sa bandama, koje uzurpiraju ulice Birmingema. Serija obiluje fantastičnim scenama, praćenim upečatljivim muzičkim numerama, pretežno Nik Kejva, White Stripes i Arctic Monkeys. Vizuelno primamljiva, stilizovana, serija za sva čula. Dejvid Bouvi je inače bio veliki fan ove serije, te je dao dozvolu da se pesme sa njegovog poslednjeg albuma upotrebe u trećoj sezoni, koja se trenutno emituje. Takođe neke od poznatih ličnosti, koje obožavaju seriju su Bred Pit, za koga se šuška da će možda imati cameo u trenutnoj sezoni, Tom Kruz, Snup Dog i mnogi drugi. Mislim da vam zaista ne treba više razloga da krenete da je pratite, zar ne?


4. Animal Kingdom


Serija zasnovana na istoimenom filmu iz 2010. godine, koji moram da odgledam, ne znam kako sam ga uopšte propustila, o sedamnaestogodišnjem Džošui, koji se nakon predoziranja svoje majke, seli kod svoje bake, koju tumači izvanredna Elen Barkin, a čiju kuću redovno posećuju njegova tri ujaka, dok je četvrti skoro izašao iz zatvora. Oni čine bandu kriminalaca u kojoj je matrijarhat izrazito zastupljen, a svaki od njih je uvrnut na sopstveni način i ima čudnu vezu sa svojom majkom, kojoj su iz milošte dali nadimak "Smurf" iliti Štrumf. Pilot za sada obećava, serija je dovoljno zanimljiva da zadrži pažnju, ali videćemo kako će se stvari dalje odvijati.



5. Game Of Thrones


Ova serija i ja definitivno imamo love- hate odnos. Zameram im nepotrebne scene golotinje, na uštrb kompleksnosti priče, repetitivnu i razvučenu radnju, ponekad neubedljivu glumu, ali likovi, a pre svega vizija Dž, R. R. Martina je ono što me još uvek drži prikovanom za ekran. Još od 2001. godine sam veliki ljubitelj knjiga i mogu vam reći da je čekanje pete bilo naročito teške, ali tek ove šeste, pokazalo se kao agonija, koja nema nameru da se završi. Tako da sada sa obnovljenim interesom gledam seriju i čekam razrešenje, ove u osnovi srednjovekovne drame oko prestola, te rasplet sudbine mojih omiljenih likova ( to su inače Sendor Klegani, odnosno Pseto i Sansa, o kojima ću naročito pisati u postu, koji spremam o Omiljenim parovima u književnosti ). Naravno, ne sporim da je trenutno jedna od boljih serija, koje se prikazuju, ali meni su knjige i daje superiornije i već neko vreme planiram da im se ponovo vratim.


To bi bilo to, što se tiče serija, koje pratim i koje sam pratila u prošlom periodu. Takođe gledam i Penny Dreadful, o kojoj sam pisala u prethodnom postu iz ovog serijala i koju zdušno preporučujem, jer je i trenutna sezona odlična i Banshee, koja se u međuvremenu završila i o kojoj sam pisala u ovom postu. Da li ste gledali neku od nabrojanih serija i šta nameravete da gledate ovog leta?


12 коментара:

  1. Pre svega, hvala na preporukama. :)
    Od navedenih pratim poslednju, ali i tome će za tri nedelje doći kraj, pa čemo opet iščekivati i vrteti sve u krug.. Nadam se da će Martin do tada, početka sedme sezone, završiti knjigu.
    Najgore mi je kada se posvetim nečemu što se još uvek razrađuje, što nije završeno.

    Za Blajnders sam čula samo reči hvale, nikako da pustim epizodu, dve kako bih detaljnije videla o čemu se radi.
    Outcast često reklamiraju, a ja sam u strašnom tripu da je teži horor u pitanju, pa sam je stoga zaobilazila.

    Za prvu i četvrtu prvi put čujem, eto noviteta vrednih pažnje!

    Hvala na tekstu. <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Outcast zaista jeste horor, ali mi deluje da se može izdržati, bar za sada. Potpuno te razumem i ja inače ne gledam i ne volim naročito horore. Mislim da bi ti se Blajndersi svideli baš.
      Jao knjigu ne mogu da dočekam, taman sam se smirila u protekle dve godine, a sada me nešto opet uhvatilo.:-D
      Hvala tebi puno na komentarisanju.<3

      Избриши
  2. Pre svega oprosti mi što ja uvek izaberem tjaming kod tebe uvek komentarišem u neko gluvo doba, ali šta da se radi uvek se tako pogodi :)
    Ja volim ovu tvoju (ako mgu tako da je nazovem) rubriku, uvek me inspirišeš da gledam neke nove serije
    Trenutno do ovih što ti pratiš jedino što i ja GOT gledam jer je nova sezona ali sam The Preacher stavila na watchlistu jer volim Dominika Kupera (ili da definišem mislim da je HOT) baciću pogled i na još neke od ovde preporučenih, mnoge serije sam zahvaljujući ovim tovjim pstovima počela da gledam tako da znam da nema greške :)
    Ofličan post volim da ćitam ovakve ❤

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehe ma nema veze i mene tako uhvati, sinoć sam do dva zaglavila bazajući po netu.;-)
      Hvala ti puno, mislim da te Preacher neće razočarati, a potpuno se slažem za Dominika.:-D
      Hvala puno na komentaru.<3

      Избриши
  3. preacher mi je super, outcast me baš razočarao pilot, sve nešto već viđeno, iznervirala me svojom dramom. ne znam postane li bolje kasnije?
    a penny sam gledala do momenta kad se počela baviti samo vješticama, i tu mi je postalo dosadno. sve mislim da joj se vratim...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeeej još neko da voli Preacher.:-)
      Meni se Outcast svideo, jer inače izbegavam te fore isterivanje đavola iz Emili Rouz, pa mi valjda nije dosadio, javljam, za sada sam i ja pogledalasamo pilot, treba da izađe za koji dan druga.
      Vrati se obavezno, u trećoj sezoni se bave Drakulom, ko tome može da odoli?:-D
      Hvala na komentaru.:-)

      Избриши
  4. Gledam jedino "Game of thromes" i "Bordžije", više od toga ne mogu da stignem, nažalost, ali zato sve slažem na diskove i odvajam za neki višak slobodnog vremena.:)
    Skidam svaku epizodu "Penny Dreadful", "Peaky blinders", "Black sails", "Outlander", pa se nadam da ću preko leta zaređati i barem uveče gledati. Jedva čekam.:)
    Kao i sa knjigama i filmovima - postoji mnogo dobrih i zanimljivih serija, jedino manjka vremena.
    Hvala na zanimljivom tekstu i preporukama!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala tebi na čitanju.😊
      Da i ja jedva čekam da iman višak vremena, ali nekako je slatko i ukrasti tih sat vremena i nešto pogledati i pročitati.
      Divne serije si odvojila, obavezno javi utiske.😊

      Избриши
  5. Ja trenutno pratim samo Gomorrah jer je za vecinu drugih sada pauza. Mada ja najvise volim da gledam serije kada su gotove sa svim sezonama, pa da kao covjek mogu i 3 epizode dnevno pogledati :D. Peaky blinders mi se cini super.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao nisam čula za tu, kakva je?
      Pametno, tako sam ja gledala Breaking Bad, nikada lepš iskustvo nego kada je serija gotova.:-D
      Jeste, odlična je serija stvarno.

      Избриши
  6. Jaoooj, hvala ti za preporuku Peaky blinders. Stvarno je kvalitetna i bas sam navucena. A ovaj Cillian je sto se tice izgleda sve sto mi se ne svidja na muskarcu, ali uloga mu je tako dobra i o nje dorbo glumi, da sam se i na njega navukla :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj nema na čemu, baš mi je drago da ti se sviđa.❤
      Haha znam, objektivno čudno izgleda, kao vanzemaljac, ali mu ova uloga čuči, uf.:D

      Избриши