недеља, 21. мај 2017.

Disney Tag



Izvor: Pinterest

Sinoć sam najzad odgledala novu verziju Beauty and the Beast, te kako mislim da bi recenzija došla prilično kasno, jer imam utisak da su svi već odgledali film, došla sam na ideju da uradim jedan zanimljivi Dizni tag, koji sam preuzela sa bloga The Purple Pumpkin. Ukoliko želite da pružite šansu još nekoj verziji ove priče bacite pogled na moju recenziju francuske verzije filma Lepotica i zver ovde. Tag se sastoji iz petnaest pitanja, a mene već celo jutro hvata Dizni euforija, koja se manifestuje u besomučnom slušanju muzike iz filma, kao i najvećih diznijevih hitova, te je ovo prava prilika za jedan ovakav post. Želim, takođe, da, ukratko, iznesem i moje mišljenje na temu filma, koji mi se zaista jako svideo. Mislim da su novine, uvedene u odnosu na animiranu verziju sjajne, naročito u pogledu istorije likova i njihove karakterizacije. Istakla bih LeFou- a i samu Zver, koji su dobili neke nove karakteristike, koje su se odlično uklopile u celokupno priču. Kinematografija je magična, ispravljene su neke nelogičnosti iz crtanog filma, kasting je savršen, stare pesme su izazvale bujicu osećanja, a nove su podjednako dobre, Evermore bukvalno celo jutro ne mogu da izbacim iz glave. Još jedna poslastica, bar za mene, reference na brojne mjuzikle, što je zasluga režisera, poput Moj pesme, moji snovi i Čikago, a naročito Moulin Rouge u numeri Be Our Guest, koju prigodno izvodi Juan Makgregor. Digresija je gotova, prelazimo na pitanja.



1. Omiljeni Dizni animirani film?


Ne znam zašto, ali uvek sam više volela crtane filmove u kojima glavnu ulogu imaju životinje, pa su tako moji omiljeni crtani Maza i Lunja, Robin Hud, Mačke iz visokog društva, Oliver i družina i Miš Bazil- Veliki detektiv. Među omiljenima su mi i Herkules, Kralj lavova, Aladin i Dambo ( mislim da i mi i danas krenu suze kada vidim Damba onako ušuškanog kod svoje mame, taj crtani mi je toliko dirljiv da ga obožavam, ali sam ga odgledala možda dva puta u životu ).



2. Omiljeni Dizni lik?


Definitivno Paja Patak, on je bukvalno moja srodna duša, po pitanju karaktera, a posle njega sledi deda Baja.


3. Omiljena Dizni princeza?


Lepotica iz Lepotica i zver, nisam neki ljubitelj princeza i njihovih filmova, ali eto, ona mi je nekakako najdraža. 


4. Omiljeni Dizni sporedni lik?


Definitivno Pumba iz Kralja lavova, on mi je najslađi i najupečatljiviji, mada izdvojila bih i Sebastijana iz Male sirene, koji je fenomenalan lik, Gus Gus- a iz Pepeljuge i Iaga iz Aladina.


5. Omiljena Dizni pesma?


Jao ima ih toliko puno, kao mlađa sam čak imala CD sa pesmama iz crtanih filmova, koje izvode poznati pevači i grupe. Neke od omiljenih su definitivno Can You Feel the Love Tonight, Beauty and the Beast, Siamese Cat Song, Why Should I Worry, The World`s Greatest Criminal Mind, Colors of the Wind, Kiss the Girl, I Won`t Say ( I`m in Love ), Reflection, A Whole New World, Part of Your World, Everybody Wants to be a Cat i mnoge druge.


6. Koji Diznijev lik bi ti bio najbolji prijatelj u stvarnom životu?


Cela Vini Pu družina, jer ih obožavam.


7. Ko bi bio tvoj Dizni ljubimac?


Preslatki baset Tobi iz Miš Bazil- Veliki detektiv. Moja dugogodišnja želja je inače da imam baseta, koji će se zvati Tobi ili Votson, tako da nameravam da ga nabavim u skorije vreme. Osim njega, bukvalno svaku životinju iz Bambija, jer su sve slatke kao šećer, naročito kada su male.


8. Da li si ikada bio/bila u Diznilendu?


Jesam, 2004. godine u onom, koji se nalazi nedaleko od Pariza. Zaista jedinstveno iskustvo, doduše neke vožnje su me prilično razočarale, dok su neke bile toliko strašne da nisam mogla da se oporavim. Ali celokupno mesto, predstavlja neponovljivi doživljaj, naročito ponoćna parada i zamak Uspavane lepotica. Mada mislim da su oni u Americi i Japanu možda i grandiozniji, te bih svakako volela da ih posetim.



9. Ko je tvoj Dizni alter- ego?


Već pomenuti Paja Patak, Lunja iz Maze i Lunje i Tomas O`Meli iz Mačke iz visokog društva. 


10. Omiljeni Dizni zlikovac?


Kao mala sam apsolutno bila prestravljena trenutkom kada se zla maćeha iz Snežane i sedam patuljaka pretvori u staricu i promoli svoju glavu kroz prozor kolibe. Verujte mi na reč i dan danas, ponekad, sanjam taj momenat. Zlikovci, koji su mi simpatični, na čudan način, su definitivno Ursula iz Male sirene, Gaston iz Lepotica i zver, Ratigan iz Miš Bazil- Veliki detektiv i Džafar iz Aladina.


11. Da li skupljaš stvari sa Diznijevim logom?


Imam par stvari, koje sam kupila u Diznilendu, poput Miki Maus torbe za diskmen sa pregradama za CD- ove ( ko bi rekao da će oni brzo izaći iz mode ), pa komplet šolja u obliku srca, koje se spajaju, a omiljena igračka iz detinjstva mi je plišani Paja Patak, kojeg sam dobila na poklon od tetke. Verovatno imam još neke stvarčice, poput slikovnica i njihovih knjiga bajki, ali nije baš da skupljam njihove stvari.



12. U kojem Diznijevom filmu bi glumio/la da možeš?


Mačke iz visokog društva, ali da budem mačka, a ne čovek ili Oliver i kompanija.



13. Koliko si godina imao/imala kada si gledao/la prvi Diznijev crtani?


Toliko rano da se ni ne sećam. Imam starijeg brata, pa sam verovatno sa njim gledala svoj prvi diznijev crtani, jer je i on, kao mali, bio veliki obožavalac. 

14. Šta voliš kod Diznija?


Volim raznolikost ovog sveta, suptilnost određenih poruka, koje crtani filmovi treba da prenesu, živopisne i nezaboravne likove, to što neke tamne i mračne stvari, koje svejedno moramo znati, pokušavaju da približe na način na koji i deca mogu da ih prihvate, kvalitet animacija, izvrsne priče, koje ovi crtani filmovi čuvaju od zaborava, muzika, teme, koje obrađuju, to što je reč o animiranim filmovima, uz koje čovek može da se smeje, plače ili peva ili sve to zajedno. Jedino što možda ne volim je ličnost samog Volt Diznija, ali nemam zamerke na svet, koji je stvorio ili koji je stvoren u njegovo ime.

15. Tvoj omiljeni Dizni par?


Maza i Lunja, zato što su za mene priče o bitangi i princezi ultimativno zadovoljstvo, Lepotica i Zver, zato što najradije gledam i čitam o love/hate romansama i Bambi i Falin, jer su mi najslađi mogući par.



Nadam se da vam se svideo ovaj tag i da će ga možda još neko uraditi. Pišite mi u komentarima, koji su vaši omiljeni crtani filmovi iz detinjstva i da li ste gledali novu verziju Lepotice i zver. 


12 коментара:

  1. Jel ovo neka telepatija ili....?:) Da li mi veruješ, za sledeću nedelju sam pripremila upravo jedan Dizni-upitnik, tako da mi tvoja verzija odlično dođe da malo uporedim i "prečistim" pitanja, a ujedno sam se i baš lepo zabavila čitajući.:*
    Eto, ja nisam još odgledala novu verziju "Lepotice i zveri", čekam da izađe dobar snimak.:) A i nešto mi se ne žuri više...
    Blago tebi, bila si u Diznilendu!:))))
    E, taj trenutak sa vešticom na prozoru i mene je za svagda istraumirao. Gnusna mi je još uvek.
    Imaš super ukus po pitanju Diznijevih crtaća, takođe su mi priče o životinjama nešto draže, nisam ljubitelj princeza i sa objašnjenjem br. 14. se slažem u reč.
    Svoje odgovore dajem za sedam dana. Birala sam i prevodila pitanja sa nekoliko blogova i nijedan upitnik nije bio baš kompletno zanimljiv, pa sam kombinovala 25, malo izmenjenih i očekujem da me dopuniš.:)
    Hvala ti na ovom divnom izletu u detinjstvo.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao sjajno, veliki umovi slično razmišljaju, da ne kažem isto. :*
      Da, to je bio svakako jedan od nezaboravnih momenata tog puta. :D
      Hvala puno, nekako sam uvek više volela te neke crtaće, što bi se reklo, malo drugačije Diznijeve faze, nekako nisam padala na Pepeljugu i Uspavanu lepoticu, nekako su mi priče bile onako klasične, a nezanimljive, a crtani sa životinjama su uvek imali tako sjajne likove i živopisnu priču. :D
      Hvala i tebi na čitanju i jedva čekam post. :*

      Избриши
  2. Divan tag, nadam se da ti en smeta moram ovo da radim sledeće nedelje, toliko mi se dopao, a taman nemam ništa isplanirano:)
    Divni odgovori, teško sa se iko seća kada je gledao prvi Dizni film, svima nama obeleže detinjstvo na neki način :)
    Uživala sam čitajući :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slobodno, slobodno, hvala tebi, drago mi je što se pridružuješ. :*
      Da, to su neke stvari, koje su prosto oduvek tu sa nama. :)
      Hvala još jednom i jedva čekam da vidim tvoje odgovore. :*

      Избриши
  3. Mislim da svaka osoba na svetu koja je gledala Diznijeve filmove uživa u njima, i to baš iz istih razloga koje si navela u 14. pitanju.
    Takođe sam neko ko više voli kada su životinje glavni likovi, pa mi je tako omiljeni (a i najtužniji) "Lisica i pas". Pored njega neki od najdražih su mi i "Mačke iz visokog društva", "Tarzan", "Uspavana lepotica" i "Dambo". Isto, sad si me podsetila na "Mazu i Lunju" i hvala ti na tome, jer ne pamtim kada sam poslednji put odgledala, tako da se bacam na to što pre moguće.
    Nego, da li sam ja jedina koja ne voli "Kralja lavova"? Zapravo, nije da ne volim nego ga prosto ne doživljavam toliko posebnim kao svi ostali. Dobar film, ali nekako ne paše baš mom ukusu.
    Što se tiče omiljenog zlikovca, uvek bez premišljanja mi je to Had iz "Herkulesa".
    Uhhh o Diznijevim filmovima bih mogla do sutra da pričam, ali eto drago mi je što si me ovim postom podsetila na detinjstvo i filmove u kojima sam, a i dan danas uživam :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao ja sam nešto bila u glavi umislila da Lisica i pas nije diznijev crtani, inače ga obožavam, ali ga retko gledam, uvek me toliko rastuži.
      Nema na čemu, u meni je već sada u glavi šta bih mogla da gledam, već neko vreme mi se gleda Herkules, jao na Hada sam i zaboravila, fenomenalan zlikovac. :D
      Ja volim zaista Kralj lavova, nekako mi je u ono vreme bio wow kada je izašao, ali nekako ga više volim, jer je zaista hvaljen, nego što je meni lično toliko drag. :D
      Hvala tebi puno na čitanju. :)))

      Избриши
  4. Predivan post,uzivala sam citajuci jer i ja obozavam Disney :) Nova sam na bloggeru i zapratila sam se,poseti i ti moj blog ako zelis ♡ Dotted with hearts

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno. :*
      Zapratila sam te, jako mi se sviđa estetika tvog bloga. :)

      Избриши
  5. Čim sam pročitala tvoje odgovore uvidela sam da bih veliku većinu "prepisala" :D
    Uvek prednost crtaćima u kom su životinje ma koliko me neke od njih rastužile (Lisica i pas; Dambo).. Ne dopada mi se naročito nijedna princeza, izuzev Bel, a za to su krive knjige i ona biblioteka. :)
    Paja je no. 1, kad se on pojavi ne vidim ja ni Mikija niti bilo koga drugog.
    Sebastijan, a volim i galeba i dvojac koji spašava dan Trasti i Toni . :D
    Ceo soundtrack Mačaka iz visokog društva mogu da vrtim 24/7, naročito Everybody wants to be a cat i Scales & Arpeggios..
    Mene užasava veštica iz Snežane i danas. :)

    Ovde stajem jer ću odgovoriti na sve. :D
    Hvala na tagu, ide na to do listu. :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isto, što se tiče Bel, a i nekako mi je najmodernija princeza. :D Mada nemam ništa ni protiv Jasmin i ona mi je simpatična, to su te odvažne princeze za novo doba. :D
      Misliš na Spasioce? Jao i na njih sam zaboravila, zato ne volim toliko tagove, uvek nešto zaboravim. :D
      Nema na čemu, hvala tebi na čitanju i jedva čekam da vidim odgovore. :*

      Избриши
  6. Oho, stiže kuče, jeee :-D Meni je teško da izdvojim neki crtani. Kad sam bila mala, najviše sam volela Uspavanu lepoticu i Malu sirenu. Baba iz Snežane jeste jeziva, verovatno je najružnija od svih zloća, mogu misliti kako si se istraumirala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jednog smo već nabavili pre par meseci, ali meni je želja još jedno da uzmemo i to baš Baseta, ne znam kako će se složiti sa Gandalfom. :D
      Užasno i dan danas mi se desi da je ponekad sanjam. :D

      Избриши