понедељак, 27. јануар 2014.

The Abduction Club





Ako ste u dubini duše romantična sanjalica poput mene ovo je svakako film za vas. Kao veliki zaljubljenik u sve što je kostimirano ovaj film je pravi spoj nostalgije, duhovitosti, zaljubljenosti i blesavosti, koji će vam svakako izmamiti osmeh na lice i ugrejati vas u ove zimske dane.





Radnje se odvija u Irskoj, u 18. veku, gde grupa plemića, koji su ujedno i mlađa braća, te stoga prema zakonu nemaju pravo ni na kakvo nasleđe, kidnapuju mlade bogate naslednice, naravno uz prethodnu pripremu u vidu dosta pristojnog flertovanja i uspostavljanja kontakta očiju, kako bi sebi kroz brak obezbedili pristojnu budućnost. Svakako lep obrt je da ponekad i muškarci materijalno zavise od žena. Naravno dame se napre pitaju da li pristaju na brak i sve se radi uz poštovanje kodeksa časti i stroga pravila, kako bi se izbegao bilo kakav prelazak sa druge strane zakona i odmetništvo. Međutim sve se komplikuje kada se dvojica prijatelja namerače na stariju i mlađu gospođicu Kenedi, naročito kada se u poteru za njima da bogataš i udvarač mlađe sestre Ane, koji ne preza da uključi vojsku i vlast da bi dobio ono ili onu, koju želi.

Režija: Stefan Schwartz

Zaključak: Beskrajno šarmantna romantična komedija, sa par dramatičnih momenata, koji se, kao i u svim ovakvim filmovima, prevazilaze uz iskrena prijateljstva i što je još bitnije, pravu ljubav. Sve preporuke za zaljubljenike u period romantiku.


1 коментар:

  1. Gledala sam ga nekoliko puta. :D
    Jednom ceo film i par puta kad sam ovako naletela na tv-u. :)

    Stvarno je film simpatican i super za opustanje. :)

    ОдговориИзбриши