четвртак, 13. март 2014.

Flipped


Zaplet: Dzuli se zaljubila u Brusa istog momenta kada je ugledala njegove plave oči, u drugom razredu, kada se Brus doselio u njenu ulicu, sa svojom porodicom. Međutim Brus se godinama trudio da izbegne pažnju ove, po njemu, ekscentrične devojčice, sve do osmog razreda, kada se njegova osećanja polako menjaju i on počinje Dzuli da vidi u sasvim drugačijem svetlu.


Režija: Rob Reiner ( manje više što je poznat po When Harry Met Sally, nego što je režirao kultne filmove poput Stand by Me i The Princess Bride. )







Divan film i priča o odrastanju jedne nežne, pravedne i svojeglave devojčice, koja je opsednuta sa tri stvari u životu: očuvanjem svog omiljenog drveta, kokoskama, koje gaji i domaćim jajima, koje skuplja i prodaje po komšiluku i danom kada će poljubiti vršnjaka Brus Loskija. Na površini prolazimo kroz sve etape prve mladalačke ljubavi, neiskvarene i nevine, ali potražite i nagoveštaje raznih predrasuda, naročito u mnogoklasnom društvu, gde je uvek prisutan jaz, pa čak i kada je odsutno stvarno bogatstvo, otuđenosti unutar porodice, usamljenosti, neshvatanja okoline, osuđivanja i neprihvatanja različitosti. Jedan od lepših i optimističnijih coming of age filmova, koje sam gledala, sa pravim retro prizvukom nekih prošlih vremena, kada je ljude, kao i danas, trebalo deliti na one dobre i loše.


Zaključak: Pogledajte ovaj film što pre i što češće se osmehujte tokom istog, a možda se i podsetite neke lepe uspomene iz sopstvenog detinjstva, kada je svet delovao tako veliko, a male stvari, izgledale tako bitne.


3 коментара: