уторак, 4. јул 2017.

Infinity Book Box- junska kutija



Prošlog meseca sam izabrana na Instagramu u sklopu akcije na zvaničnom profilu Infinity Book Box-a, u okviru koje se svakog meseca bira po jedan bookstagramer, koji će dobiti kutiju u zamenu za njeno predstavljanje na svom blogu i par objava na instagram profilu. Rado sam se priključila ovoj nagradnoj igri, jer do sada nisam imala priliku da naručim neku od ovih kutija, pošto sam uvek bila pomalo oprezna u pogledu izbora knjiga, koje će se naći u istoj. U današnjem postu vam pišem o mojim utiscima i sadržaju kutije za jun mesec.

Infinity Book Box je mesečna pretplata na knjišku kutiju, u kojoj vas očekuje jedna, dve ili čak i više knjiga, kao što se desilo u mom slučaju i nekoliko knjiških stvarčica, poput obeleživača, nakita inspirisanog knjigama, a može se desiti da dobijete i majicu ili ceger sa nekim prigodnim književnim citatom. Poenta je u misteriji, jer nikada ne znate koje će knjige tog meseca predstavljati sadržaj kutije, te je ovo savršeno za one ljude, koji žele da malo istražuju van žanra, koji obično čitaju, te da se upoznaju sa nekim novim naslovima i autorima, a nisu toliko striktni u pogledu toga kakve knjige kupuju. Svoju kutiju možete naručiti na ovom linku, a cena junske kutije je iznosila 900 dinara. Za junsku kutiju se samo unapred znalo da će sadržati tri knjige, što je za mene predstavljalo prijatno iznenađenje. Na žalost, nisam uspela da se iznenadim, jer sam zahvaljući "ažurnosti" komšija, kod kojih je poštar greškom ostavio izveštaj o prispeću pošiljke, svoju kutiju dobila među poslednjima, tako da sam već znala i naslov knjiga, kao i koje stvarčice čine njen sadržaj. Ovog meseca su u junskoj kutiji bile sledeće knjige- "Velika boginja", autorke Toni Liversejdž, "Čovek u pejzažu", autora Andrej Bitova i "Pola ikone", autora Ratka Dangubića. Od svih, meni je jedino poznata, iskreno, bila "Velika boginja" i njenom čitanju sam se najviše i radovala, jer sam sada u nekoj fazi kada mi se čita i gleda što više sadržaja posvećenog prvenstveno ženama, kao inspiraciji. 


"Velika boginja" je knjiga o predstavljanju žene i ženskog tela u kulturi, tradiciji, religiji i svakodnevnom životu žena i ženskih figura. Autorka prati intrigantan vremenski period, tokom kog se razvilo društvo, kultura i religija u kojima su središnje mesto zauzimala ženska božanstva, a koja su postepeno potisnuta patrijarhatom i muškim ( hrišćanskim ) božanstvom, koje preuzima dominantnu ulogu. 


"Čovek u pejzažu" je kratki roman i ujedno moderan klasik ruske književnosti, čiji junaci neprestano čeznu za prostorima i pejzažima u viđenim i doživljenim slikama, u umetnosti, ali, pre svega, u stvarnom iskustvu i pokušavaju da i u nemogućim situacijama osmisle vlastiti život. Andrej Bitov je jedan od vodećih savremenih ruskih pisaca i takođe, autor čuvenog romana "Puškinski dom".


"Pola ikone" predstavlja zbirku priča, domaćeg autora Ratka Dangubića, smeštenih na prostorima Hercegovine, Vojvodine, Beograda, Perasta i Beča. Neki od junaka ovih priča se vraćaju u vreme svog detinjstva, neki u mesto svog porekla, neki prebiraju po porodičnoj istoriji, a neki u skrajnutim hronikama otkrivaju suštinske istine svoga vremena.

Deo ovomesečne kutije bili su, takođe i plastificirani obeleživač sa jednim od meni omiljenih citata Dž. K. Rouling- "We do not need magic to change the world, we carry all the power we need inside ourselves already: we have the power to imagine better" i plastificirani znak, koji je karakterističan za hotele i stavlja se na vrata kada ne želimo da nas neko uznemirava, sa citatom- "Shhhhh....Please do not disturb, I`m reading."



I definitivno, jedna od "zvezda" kutije, bar za mene, bila je ogrlica Mali princ, za koju sam ja već odredila da ću je nositi kao narukvicu. Inače, nemam puno knjiškog nakita, koliko se sećam, samo repliku prstena iz "Gospodar prstenova", te me je ova ogrlica najviše i oduševila, mada, moram priznati, da sam verovatno jedina osoba na planeti, koja nema neko interesovanje da pročita knjigu "Mali princ". Tu je, takođe, bio još jedan, malo drugačiji, obeleživač u vidu trakice sa priveskom i to simbolom ruke, kakav sam sličan videla i u ovomesečnoj poznatoj Fairy Loot kutiji, te se nikako ne može reći da ne pratimo svetske trendove. Pretpostavljam da su i ove dve spajalice sa satenskim vrpcama obeleživači, ali ja ću im već naći drugu namenu.


Moj neki utisak je da se kupovina kutije svakako isplati, imajući u obzir, da redovna cena samo jedne knjige iznosi 720 dinara, a da je ovog meseca ona sadržala čak tri knjige. Možda bih jedino volela da je izbor, za nijansu, bio komercijalniji i raznovrsniji, nekako polazim od sebe i verujem da kada većina ljudi ne zna šta će dobiti, ipak voli da to bude nešto što će im se verovatno svideti ili im biti poznatije. Ali dobro, verovatno zavisi i od čitalačkih preferencija osobe u pitanju. Mislim da je ovo jedna jako lepa ideja, naročito u vidu poklona nekome, jer zaista nema ništa lepše za svakog knjigoljupca od tog iščekivanja šta će sve biti u kutiji i kakvu će knjigu ili knjige dobiti. Sve ostale informacije o kutiji možete pronaći i na zvaničnoj Facebook stranici ovde.

Da li ste već naručivali Infinity Book Box ili druge kutije ovog tipa i kakvi su vaši utisci?



4 коментара:

  1. Iskreno, meni to reklamiranje 4-5 puta na profilu deluje previše (pritom ne znaš hoćeš li uopšte ti biti ta koja će dobiti kutiju) - jednostavno mi ne zvuči kao dobra ponuda.
    Arhipelagova izdanja nisu jeftina, tako da se ovo svakako isplatilo, naravno, pod uslovom da ti se i knjige dopadnu. Jedva čekam utiske kad ih pročitaš. Ja sam samo jednom naručivala (Sovinu pošiljku) i upravo sam naručila julsku kutiju.
    Mogle bi kolege bukstagrameri da stave spojler kad slikaju sadržaj kutije, stvarno je malo bzv da oni koji prvi dobiju, odmah uslikaju, pa ti vidiš i onda element iznenađenja izostane.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Srećom, reklamiranje ide kada već znaš da si ti odabran/a i da ćeš dobiti kutiju. :D
      Pre toga samo treba da repostuješ njihovu sliku i čekaš da izaberu. :)
      Znam i meni je delovalo malo previše, ali ispoštuje se putem instagram priča, tako da i nije neki napor.
      Da, zaista se isplati, naročito u ovom slučaju, Velika boginja me je nekako najviše privukla, ali verujem da će i druge dve jednom stići na red.
      Meni se dopada Sovina pošiljka, međutim, uglavnom su teme, čije knjige već imam ili mi nisu zanimljive.
      Istina, mada ovog puta više krivim svoje komšije, koje drže tuđi papirić par dana kao taoca. :D

      Избриши
  2. Odlično predstavljanje i veoma koristan tekst. "Infinity book box" sam jednom naručila, prošle godine, ali iz nekog razloga tog meseca nije sprovedena akcija, a posle više nisam ni pokušavala. Naslovi mi nisu privlačni, a cena je previsoka uprkos simpatičnom sadržaju. Ipak, od srca pozdravljam zamisao i mislim da trud priređivača treba zdušno podržati, ceo koncept je i te kako lep i privlačan.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zaista jeste.
      Ja, takođe, nisam nešto u fazonu da naručujem takve kutije, prosto nekako volim da za taj iznos novca kupim knjigu za koju znam da je želim i da će mi se svideti, ali je celokupan koncept super stvar za one koji vole iznenađenja i šaroliku dopunu biblioteke. :)
      Hvala puno. :*

      Избриши