понедељак, 1. октобар 2018.

Šta ću gledati u oktobru ( filmovi & serije )



Jesen je generalno period kada se pojavljuje veliki broj novih serija i može se reći da je to za nove sadržaje udarno vreme, a sa sve većim brojem filmova u produkciji različitih platformi za strimovanje, naročito Netflix- a, isto važi i za filmove. Tako da sam došla na ideju da izdvojim par onih, kojima se najviše radujem i željno iščekujem, a koje uglavnom i jesu stvari, koje će se naći na Netlix- u, pa sam komotno mogla ovu listu da nazovem i šta ću u oktobru gledati a Netflix- u, te se nadam da ćete i vi pronaći nešto interesantno za sebe.

1. Chiling Adventure of Sabrina



Kao neko ko je odrastao 90 tih godina prošlog veka, bila sam veliki fan serije Sabrina, veštica tinejdžerka ili kako je već bio originalni naslov. Kada sam čula da se radi svojevrstan rimejk ove serije, nisam znala šta da mislim, imajući u vidu koliko loše izgleda rimejk Čari, još jednog favorita iz mlađih dana o vešticama. E sad, ovu novu verziju Sabrine rade ljudi odgovorni za Riverdejl, seriju o kojoj sam pisala kao ne tako lošoj, ali to je važilo samo za prvu sezonu, odavno sam prestala da je gledam, jer je postala totalno nebulozna. I tako pomešanih osećanja, odgledala sam trejler za Sabrinu, koji me je jednom rečju "oduvao". Bio je sve ono što želim da ova serija bude, jeziv, atmosferičan, jedna prava Tumblr estetika, šta više čovek da poželi od serije o tinejdžerki veštici. Sreća, pa će serija biti na Netflix- u, tako da dobijamo odjednom celu prvu sezonu i to 26. oktobra. 

2. Apostle


Još jedno "čedo" Netflixa, ovog puta u pitanju je film, koji izlazi 12. oktobra. Glavne uloge tumače Den Stivens i Majkl Šin, a film govori o čoveku, koji želi da spasi svoju sestru iz "kandži" religioznog kulta. Trejler deluje onako pristojno strašno, a radnja se dešava na izolovanom ostrvu, početkom XX veka, što je jezivo samo po sebi. Inače, volim da gledam filmove i serije ovakve tematike, ako želite nešto slično mogu da vam preporučim American Horror Story sezonu Roanoke i film Colony.

3. The Haunting of Hill House


Serija, takođe u produkciji Netflix- a, rađena po poznatom romanu Širli Džekson, koji ja nikako da pročitam, mada mi je ono prelepo Orfelinovo izdanje već više puta bilo u rukama, će imati svoju premijeru 12. oktobra. Ja još nisam gledala ni trejler, jer se plašim da je suviše strašan, pa će me to odvratiti od gledanja serije, a to nikako ne želim, pa se suzdržavam. Neka količina straha, koju bude u meni izazvala bude iznenađenje. Od glumaca, koji glume jedino mi je poznata Karla Guđino, nešto ne vidim nijedno više poznato ime. Serija govori o porodici, koja je odrastala u kući, koja će kasnije postati ozloglašena kao ukleta kuća u tom području. Sada kada su odrasli, zajednička tragedija će ih opet okupiti i primorati da provedu vreme u ovoj kući, gde će se susresti sa svim onim što su godinama uspešno potiskivali. Da li ima boljeg sadržaja za ovaj mesec? I think not.

4. You


Ova serija je počela da se prikazuje u septembru, ali nastavlja se i u oktobru, a i morala sam da je uvrstim čisto da mi malo razbije ovaj Netflix- ov niz. Knjigu, po kojoj je serija rađena, sam čitala i nije mi se nešto dopala, delovala mi je šokantna samo radi šokantnosti, dok serija, zahvaljujući, pre svega glavnom glumcu, Penu Badžliju, poznatom kao Den iz Tračare, uspeva da "izdigne", po mom mišljenju, osrednji materijal. Prosto je zarazno gledati Džoa i  razvoj njegove opsesije, te šta sve preduzima da ostvari svoj cilj, a sve začinjeno najgorom vrstom crnog humora, ali u seriji, to nekako zaista funkcioniše. Ukoliko vam priča nije poznata, serija prati izvesnog Džoa, koji radi u knjižari i praktično je psihopata, te jednog dana upoznaje Beku i svu svoju pažnju fokusira na to da je u potpunosti osvoji, polako joj se uvlači u život, prati je i pokušava da stupi sa njom u vezu na sve moguće i nemoguće načine. Prva sezona će imati deset epizoda, a već je najavljena i druga sezona.

5. Castlevania


Obećavam, ovaj post ne sponzoriše Netlix ( kamo lepe sreće ), ali nisam ja kriva što su oni tako vredni i misle na nas zaluđenike za serije i filmove. Lično, nisam neki fan anime sadržaja, naravno, nemam ništa protiv, prosto je to nešto što meni ne privlači pažnju i nikada mi nije prvi izbor kada želim nešto da gledam. Međutim, ubacite kao tematiku vampire and my body is ready. Tako sam i prošle godine čula da Netflix izbacuje animiranu seriju, zasnovanu na čuvenoj video igri, koja govori o ratniku spremnom da odbrani grad i zemlju od demonske vojske, koju predvodi Drakula lično. To je to, kupljena sam. Prva sezona je bila prilično kratka, imajući u vidu da same epizode traju oko dvadesetak minuta, i da ih je bilo četiri, tako da vam neće trebati puno vremena da se uključite pre emitovanja druge sezone 26. oktobra. Animacija je fantastična, zaista, a glavnom junaku glas pozajmljuje divni Ričard Armitaž, te serija je avanturistička, pomalo strašna i krvava, epska i apsolutno sjajna. 


Šta vi lepo planirate da gledate ovog oktobra? 

7 коментара:

  1. Od par sto si nabrojala .. ja takodjer cekam 10. Oktobra 3. sezonu Riverdale serije.

    Charming Coco

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao ja sam prestala da je gledam nakon prve sezone, možda se nekad vratim. :D

      Избриши
  2. Jaoo, Sabrina, to mi je bila prava poslastica pred spavanje, haha.
    Ova serija You me je zaintrigirala, baš ću da pogledam, bar prvu epizodu (još ako se smucaju po bibliotekama kao na ovoj slici, prodato).

    ОдговориИзбриши
  3. Sabrinu sam i ja obozavala kao mala/tinejdzer (ne secam se koliko sam godina imala kad se emitovala), pa cu da dam sansu toj seriji. Hvala na informaciji! Ovako ne bih znala da ce je biti. :)
    Trenutno zavrsavam seriju Versaj, volim kostimirane drame tog tipa. O:) A krenula sam da gledam i Dirk Gently's Holistic Detective Agency. Fantasticno uvrnuto, ako mene pitas! Veoma mi se dopada! :D A onda me ceka nova sezona Poldarka, Broadchurcha i Medicijevih. :) To ce biti moja jesen, cini mi se. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu. :)
      Jao ja sam se bila nameračila na tu seriju, pa nešto odustala, možda joj se nekada ipak vratim. Poldark sam gledala prošlog leta, ali mi je nešto previše prerasla u sapunicu, Broadchurch moram i ja da pogledam poslednju sezonu, a i Medičijeve bih mogla da pogledam, kada me bude uhvatilo raspoloženje, tako da ti je odličan izbor. :)

      Избриши
  4. Odlične preporuke!:) Definitivno ću uzeti u obzir ovu novu varijantu "Sabrine, veštice tinejdžerke" (ujedno se pridružujem klubu dece devedesetih, koja su obožavala ovu seriju!).
    Što se mojih jesenjih "gledanja" tiče, počela sam domaću "Jutro će promeniti sve" i za sada sam oduševljena, posebno mislim da je bila potrebna našoj generaciji zbog svih pitanja koja obrađuje, a uz to je i prava urbana, (beo)gradska tema. Radujem se "Korenima" i drugoj sezoni "Medičijevih", pošto sam baš nedavno reprizno odgledala prvu sezonu. Počela sam drugu sezonu "Viktorije" i prelepo mi je sve, čak sam i Alberta počela da gotivim, a pojava lorda M. i Bajronove ćerke - pun pogodak!:)
    Imam u planu još nekoliko serija i filmova za predstojeće jesenje i zimske mesece, kada smo svi više usmereni ka zatvorenim prostorijama, a dolaze raznorazni praznici, pa će prilike za tematske "maratone" svakako biti.:)
    "Versaj" sam, kao slatkiš, odložila za proleće, da mi duže traje.
    A "Riverdejl" me zainteresovao na osnovu trejlera, međutim, od više njih čujem da je bezveze.

    ОдговориИзбриши