недеља, 26. јануар 2014.

Filmska 2014. godine 2. deo

Nastavljamo sa filmovima, koji izlaze ove godine i koji su mi svakako na ovaj ili onaj način privukli pažnju.

A Million Ways to Die in the West




Seth MacFarlane je uglavnom najpoznatiji po dve stvari, veoma uspešnoj komediji Ted sa Mark Wahlberg- om i vođenju prošlogodišnje dodele Oskara. Ovde se javlja i kao režiser, pisac i glumac, pored plejade takođe poznatih glumaca poput Liam Neeson- a, Neil Patrick Harris- a, Charlize Theron i Amande Seyfried, u priči o farmeru kukavici, koji uz pomoć supruge revolveraša, želi da povrati ženu koja ga je ostavila. Zaplet i nije neki, ali možemo svakako očekivati dosta vulgarnog i što je još bitnije ciničnog humora, a nadam se i dobre glume, koja može izvući ovaj film da ne postane još jedan od onih, poznatih samo po okupljenoj gomili proslavljenih glumaca.



X- Men: Days of Future Past



Verujem da svaki ljubitelj franšize željno očekuje ovaj film, gde se najzad spajaju prošlost i budućnost, uz povratak Bryan Singer- a na čelo celog projekta. U svakom slučaju film u kome Ian McKellen glumi starijeg, a Michael Fassbander mlađeg Magneta u istom filmu nikako ne može biti loš, da ne pominjem i ostala imena poput Patrick Stewart- a, James McAvoy- a, Jennifer Lawrence, Hugh Jackman- a, Halle Berry, Peter Dinklage- a, Ellen Page, Nicholas Hoult- a i Evan Peters- a, tako da će se ovaj put pucanje svim sredstvima svakako isplatiti.

Hercules: The Thracian Wars



Pošto ćemo ove godine biti počašćeni sa dve verzije priče o Herkulu, verovatno najpoznatijem grčkom polu- bogu, a verujući da će prva biti visokobudzetna glupost poput nove verzije Conan the Barberian, ja svoj novac stavljam na ovu verziju sa Dwayne Johnson- om, ranije poznatom po nadimku The Rock, čisto zbog faktora simpatičnosti ovog glumca i učešća Joseph Fiennes- a i Rufus Sewell- a.

Deliver Us from Evil



Već dugo iščekujem neki zanimljivi religiozno inspirisan triler, kako takav nisam gledala još od devedesetih godina. Ovde imamo stari dobri sukob između dobra i zla, uz obavezno učešće sveštenika i njujorškog policajca u borbi protiv demona, tako da film može poći jednim od dva puta, ili će biti nešto jezivo, ali i dalje prijemčivo široj publici poput Stigmate ili će biti promašaj poput The Rite, nama ostao poznat jedino po naglašavanom učešću Marije Karan. Glumačka postava je takođe obećavajuća sa Eric Bana- om, Oliviom Munn, Edgar Ramirez- om i Sean Harris- om ( odličan u The Borgias, kao ozloglašeni ubica Mikeloto )

Jupiter Ascending



Ako nekako prevaziđem Channing Tatuma u herojsko romantičnoj ulozi, pošto čovek ima nula šarma, sa sve nalik vilenjačkim ušima, ova naučno- fantastična bajka može ispasti sasvim pristojna. Svakako ime Wachowski, pa bili to brat i sestra, kao u ovom slučaju ili samo braća, daje određenu garanciju da ćemo gledati nešto zaista epsko i prelepo snimljeno, a ni glumci nisu za bacanje, tu su Mila Kunis, Sean Bean ( za koga se iskreno nadam da će preživeti u filmu bar prvih sat vremena ), Eddie Redmayne i James D` Arcy.

I onda pogledam ovu sliku i ponovo se uplašim.


The Drop



Film u kome glumi Tom Hardy je za mene svakako must see, ali ovde takodje imamo i neke druge sjajne elemente, krimi zaplet, preslatko štene pitbula, nažalost prerano preminulog James Gandolfini- ja i Noomi Rapace, tako da očekujem, a i nadam se nečemu poput RocknRolla.

Only Lovers Left Alive




E ovo je nešto što mi se užasno gleda, film o vampirima ljubavnicima, bez ikakvih gluposti o svetlucanju i ostalim stvarima, koje su ceo mit o vampirima pretvorile u nešto o čemu tinejdzerke maštaju pred polazak na spavanje. Napisano i režirano od strane Jim Jarmusch- a, pa možemo očekivati nešto ekstravagantno, samo da ne sklizne u suviše bizarno, uz odlični glumački trio, koji čine Tilda Swinton, Tom Hiddleston i Mia Wasikowska.

Gone Girl



Ako napišem da se radi o ženi koja minsteriozno nestaje na dan godišnjice braka i da je reč o drami i trileru, možda mnoge i neće privući ovako nešto, ali ako u jednačinu dodam fenomenalnog David Fincher- a, možemo očekivati nešto napeto i uzbudljivo. Glavne uloge Ben Affleck i Rosamund Pike.

Dawn of the Planet of the Apes



Nastavak sasvim pristojnog filma iz 2011. godine Rise of the Planet of the Apes, koji je uspeo da izbriše utisak čudnjikave Bartonove vizije iz 2001. godine, gde je njegova supruga Helana Bonam Karter izgledala kao Majkl Dzekson u svilenom kimonu, u kojem nastavljamo da pratimo priču o majmunu Cezaru, koji je na planeti Zemlji uspeo da izgradi malo carstvo, te o njegovom ultimativnom sukobu sa ljudskom rasom. Ovaj film može ispasti sasvim ok, ako se priči pristupi ozbiljno i efekti, a naročito izgled majmuna, bude tako dobar, kao u prvom delu, a i dodatni plus je odsustvo Dzejms Franka, koji postaje izuzetno iritantan u svemu što radi.

Child 44



Još jedna filmska ( mada se po internetu već šuška drugačije ) saradnja Tom Hardy- a i Noomi Rapace u 2014. godini, ovaj put uz dodatak u vidu Gary Oldman- a, Joel Kinnaman- a, Dev Patel- a, Jason Clarke- a i Vincent Cassel- a i smeštena u Sovjetski Savez u vreme Staljina. Uvek je dobro gledati neki istorijski triler i dramu, koji su smešteni negde drugde osim u Americi, naročito ako imaju ovako intrigantnu i napetu priču poput ovog filma.


Jane Got a Gun



Ispašće da mi većina glumaca na ovoj listi nervira na neki način, ali stvarno u poslednjih par godina gajim veliku netrpeljivost prema glumi Natalie Portman, koja je za mene toliko njanjava i ravna linija u svemu što radi, još od Leon, gde je bila tako fenomenalna i prirodna, da ne znam gde se to izgubilo usput. U svakom slučaju u svakom njenom filmu se nadam da će tu biti još glumaca, koji će izvući celu stvar, tako da je to moguće i ovde sa, meni omiljenim, Ewan McGregor- om, ali i dobrim glumcima, koje ne viđamo dovoljno, simpatičnim Brazilcem Rodrigo Santorom i Joel Edgerton- om. Zamalo da zaboravim na zaplet, film je okarakterisan kao vestern u kojem žena moli svog bivšeg ljubavnika da joj pomogne u spašavanju njenog odmetnutog muža od bande, koja se nameračila da ga ubije.

The Monument`s Men




George Clooney je već dugo na A- listi glumaca, ali i režisera i producenata u Holivudu, izgleda da sve to što Dzordz dotakne se pretvori u zlato, sem naravno venčane burme, tako da ne verujem ni da će ovaj film predstavljati izuzetak. Imamo Drugi svetski rat, naciste i veselu družinu na putu da spasu umetničke i istorijska dela, te ćemo biti počešćeni i sa pomalo smeha, ali i drame, tragedije i naravno veoma dirljivih momenata. Prethodno navedenom režiseru, glavnom glumcu i scenaristi, se pridružuju Matt Damon, Cate Blanchett, John Goodman, Jean Dujardin, Bill Murray i Hugh Bonneville ( za koga ne znam kako ću ga posmatrati bez voljenog labradora Iris u Downton Abbey ).

Into the Woods





Ne znam šta je to sa Holivudom i bajkama, ali su očigledno odlučili da apsolutno svaku iskoriste, pa tako ovde imamo plejadu stvarno impresivnih glumaca, koji tumače nama više ili manje omiljene heroje i antiheroje iz detinjstva u priči o veštici, koja je naravno Meryl Streep i koja želi da likove iz raznih bajki nauči lekciji, šta god to značilo. Tu su i Johnny Depp, Anna Kendrick, Chris Pine i Emily Blunt.

Dracula Untold

Bilo koji film koji ima bilo kakve veze sa Vlad Tepesom ili kako ga je Brem Stoker proslavio, Drakulom kod mene izaziva radost, tako da je ovaj svakako must see za mene, pa makar imao i najgore ocene i bio maksimalno ispljuvan. Ovde su odlučili da kombinuju istorijske detalje sa vampirskom mitologijom ( mislim kao da to ne rade u gotovo svakom filmu ) zajedno sa Luke Evans- om u glavnoj ulozi Vlada i Dominic Cooper- om u ulozi njegovog, sigurno najvećeg, neprijatelja Mehmed II Osvajača. 

Exodus



Christian Bale kao Mojsije, koji predvodi robove na putu van Egipta, dok režira Ridley Scott, mislim da nije potrebno ništa više reći.


Paddington




Ako ste se kao dete jednostavno zaljubili u medvedića iz Perua, koji nosi veliki crveni šešir i plavi kaput i ne propušta svoj čaj u pet, pošto jednostavno obožava sve što je britansko, toliko da emigrira za London i zadesi se na Pedington stanici, sigurno će vas obradovati ovaj film.




Kao projekat Christopher Nolan- a i ovaj je za sada obavijen velom tajne, dobili smo samo jedan teaser trejler i osnovni sinopsis da je reč o grupi naučnika, koji koriste otkriće crvotočina ( podsvemirski tunel, koji spaja dve tačke u prostoru i vremenu ), kako bi omogućili ljudima dalekosežna putovanja. Sjajna glumačka postava sa mojim omiljenim feniksom Matthew McConaughey- om, Jessica Chastain, Anne Hathaway, Casey Affleck- om i Michael Caine- om.

Svakako filmove, koje će većina nas očekivati i za koje nije potrebna značajnija najava su The Hobbit: There and Back Again i The Hunger Games: Mockingjay- Part 1.

Нема коментара:

Постави коментар