субота, 27. децембар 2014.

Noviteti za 2015. godinu 1. deo


Koliko sam uspela da bacim pogled na spisak filmova, koji će premijeru imati tokom 2015. godine, reklo bi se da nas očekuje prilično uzbudljiva i pretežno blokbasterovska filmska godina. Tradicionalno izdvajam naslove i to kalendarski, po mesecima izlaska, koji deluju zanimljivo, ali lepota je naravno uvek u onim neočekivanim iznenađenjima.

Januar 2015. godine 

 

1. American Sniper

 

 




Film, koji na "kvarno" provlačim ovde, pošto je premijeru već imao na pojedinim festivalima i ograničeno se prikazivao u nekim američkim bioskopima, ali ga prava premijera očekuje tek u januaru. igra snajperistu Chris Kyle-a, pripadnika Mornaričkih Foka, čija je preciznost spasla nebrojane živote na bojnom polju, ali i usmrtila isto toliko ljudi. Ovo je njegova ispovest i priča o  povratku u domovinu, gde je postao vrsta legende, kao i ponovo prilagođavanje svetu civila i to u režiji - a.


 



2. Inherent Vice 

 

 

Joše jedan festivalski film, koji će pravu premijeru imati u januaru 2015. godine. Film prati detektiva Larry "Doc" Sportella, koji 70` tih godina u Los Anđelesu istražuje ubistvo svoje bivše devojke. Vrlo stilizovan u režiji sjajnog - a (There Will Be Blood, Magnolia i Boogie Nights ), dok glumačku postavu čine , i , pored ostalih, ovo je film za očekivati.



3. The Woman in Black 2 Angel of Death

 



Nastavak jezivog ( bar meni ) horora The Woman in Black iz 2012. godine, sada smeštenog u period II svetskog rata, kada je grupa dece evakuisana iz Londona i dolazi u ozloglašenu kuću, uznemiravajući time njenog najmračnijeg stanovnika. Režija je poverena - u, dok glavne uloge igraju fantastična   , i



4. Ex Machina

 

 

Film, koje će imati premijeru samo u pojedinim zemljama u januaru, dok će veći deo sveta, uključujući i Amerikance, čekati do aprila meseca i koji prati priču o mladom programeru, odabranom da učestvuje u revolucionarnom eksperimentu o veštačkoj inteligenciji, procenjujući ljudske kvalitete, naročito osećajnost i seksualnost, prelepog ženskog robota. Režija je poverena - u ( odgovoran za scenario filmova 28 Days Later..., Never Let Me Go i odličan Dredd iz 2012. godine ), dok uloge tumače , i .




    Februar 2015. godine


5. The Last 5 Years

 



Mjuzikl o romansi između glumice u usponu ( ) i pisca ( ), u kojem svako od njih ilustruje na svoj način sukobe i razarajući efekat jedne ljubavne veze. Režiser ovog filma je .


                                       


6. Fifty Shades of Grey

 


Ja mislim da je ovo prvi film za koji su u Srbiji karte puštene u prodaju čak dva meseca pre same premijere, koja će biti 11. februara, to verovatno nešto govori o želji sa kojom ga ljudi iščekuju, šta god mislili o kvalitetu knjige po kojoj je snimljen. U ulozi fatalnog Christian Grey- a ( ako iko sumnja da on može da iznese ulogu sadistički nastrojenog plejboja neka pogleda seriju The Fall ), dok naivnu i nevinu Miss Steele igra . Režira , dok u nekim od ostalih uloga igraju , , i .




 

Mart 2015. godine


7. Chappie

 

 



Kidnapovan od strane dvojice kriminalaca, neposredno po rođenju, Chappie postaje usvojeni sin čudne i disfunkcionalne porodice.  I da Chappie je u stvari robot. Režiser ovog zanimljivog i inovativnog filma je , dok glavne uloge igraju , , i .




8. In the Heart of the Sea 

 


Zasnovano na događaju iz 1820. godine, kada brod- lovac na kitove postaje i sam plen morske nemani, zbog koje posada ostaje nasukana na moru čitavih 90 dana, hiljadama kilometara daleko od svojih domova. Režiser ove epske priče je čuveni , dok su glavne uloge poverene -u, -u, -u, . Film mi deluje kao okupljanje Peaky Blinders u malom, još samo fale  ili , ali šalu na stranu, zaista jedva čekam ovaj film.


9. Cinderella

 

 



Još jedna, po meni, nepotrebna adaptacija dobro znane i voljene priče iz Diznijeve mašinerije, u kojoj ulogu Pepeljuge glumi , dok je zgodni princ , najpoznatiji po ulozi Roba Starka iz serijala Game of Thrones, a i tumače uloge vile, odnosno maćehe, pod režiserskom palicom - e, za koga je ovo zaista neuobičajan izbor kada je režija u pitanju.



10. Insurgent

 

 


Drugi deo distopijske young adult triologije Divergent, u kojoj Beatrice Prior ( ) nastavlja borbu protiv diktatorskog establišmenta, koji preti da uništi njeno društvo i tokom, koje će biti primorana da se suoči sa svojim unutrašnjim demonima ( opet ).  U ostalim ulogama ponovo ćemo gledati - a, , - a, - a i , kojima se pridružuju i manekenka , dok je režiser ovog dela .





April 2015. godine

 

11. Furious 7

 



U sedmom delu, jedne od najdugovečnijih franšiza, koja je, na žalost, prošle godine pretrpela gubitak u vidu prerane i tragične smrti - a, Deckard Shaw ( ) kreće u osvetu protiv Dominic Torett- a ( ) i njegove porodice zbog smrti svog brata, koga je u prethodnom delu igrao . Osim Vin Diesel- a, uloge ponavljaju i , , , i , dok je režiser ovog filma .




12. The Age of Adaline  

 

 

Mada me, sudeći po trejleru, podseća više na neki televizijski Lifetime film i glavnu ulogu igra često iritantna  , znam da ću ga sigurno pogledati u nastupu sentimentalnog raspoloženja. Priča o mladoj ženi, rođenoj na početku 20. veka, koja doživljava saobraćajnu nesreću, čija je posledica večita mladost i besmrtnost. Nakon godina samoće Adaline će upoznati muškarca, koji je možda vredan gubitka besmrtnosti. Ostale uloge u filmu poverene su , i , dok je režiser .




Maj 2015. godine

 

13. Far from the Madding Crowd

 

 


Adaptacija čuvenog dela Tomasa Hardija "Daleko od razuzdane gomile" u kojoj glavne uloge tumače , , , i , u režiji - a. Priča o nezavisnoj i tvrdoglavoj mladoj ženi Bathshebi Everdene, koja u periodu viktorijanske Engleske, privlači tri, po karakteru, sasvim različita prosca, farmera Gabriel Oak- a, nesmotrenog Narednika Frank Troy- a i perspektivnog i starijeg neženju William Boldwood- a.





14. Avengers: Age of Ultron

 


Jedan od najočekivanijih blokbastera ove godine, nastavak filma The Avengers iz 2012. godine. Dobro poznata ekipa ponovo se udružuje kako bi se sprečila novog zlikovca Ultrona u sprovođenju njegovih opakih planova. Uigran tim i ovaj put čine , , , , , i , kojima se pridružuju i i u ulogama blizanaca Skarletne veštice i Kiviksilvera, koji su verovatno već poznati fanovima stripova X- men, s` tim da je činjenica da pravo na ove dve franšize poseduju različite kompanije onemogućila da se iste povežu, te da se napravi svojevrstan crossover.




15. Mad Max: Fury Road

 

 


Reboot kultnog filma  - a iz 1979. godine Mad Max, koji je za mene bio suviše "pomeren" i pomalo naporan za gledanje, za razliku od ostalih delova. Smešten u apokaliptičnom svetu, u najudaljenijim delovima naše planete, u pustinji, gde je čovečanstvo gotovo uništeno, a gotovo svi lude u očajnoj borbi za osnovnim životnim potrebama. tumači ulogu Max- a, ćutljivog čoveka od akcije, koji traži spokoj nakon smrti žene i deteta, prouzrokovane nastalim haosom, dok tumači ulogu Furiose, borbene žene, koja veruje da je rešenje preživljavanja prelazak pustinje i povratak u dom njenog detinjstva. Režiser je , dok su u ostalim ulogama , manekenka i .



  

Jun 2015. godine

 

 16. Entourage

 

 

Ovaj film će vas zanimati ako ste gledali jako zabavnu i duhovitu seriju Entourage, čiji je film nastavak, zasnovanu na životu - a i njegovim počecima u Holivudu. Zaplet prati priču o glumačkoj zvezdi u usponu Vince Chase- u i njegovoj sviti, prijateljima iz detinjstva i rođenom bratu, manje uspešnom glumcu, ali i gomili drugih živopisnih likova među, kojima se ističe menadžer Ari Gold, čiji su anger issues nepresušni izvor smeha za gledaoce. Kroz seriju je prodefilovala plejada poznatih ličnosti poput - a, Matt Damon- a, John Cleese- a, Seth Green- a, Jessica Albe, Kanye West- a  i mnogih drugih, te ako niste gledali imate još uvek vremena da to ispravite do premijere filma. Uloge ponavljaju , , , i , dok je reditelj ovog filma .


17. Jurassic World

 

 

Film, koji se dešava 22 godine nakon originalnih događaja iz Jurassic Park, Isla Nublar je uspeo da ispuni viziju John Hammond- a o funkcionalnom tematskom parku sa dinosaurusima, međutim nakon deset godina rada, park privlači sve manji broj posetioca, te je osmišljena atrakcija, koja će ponovo zapaliti interesovanje ljudi, ali koja će im se, naravno, zastrašujuće obiti o glavu. Ne vidim po čemu se ovo razlikuje od zapleta prvog filma, ali iz čiste nostalgije kultnog prvog dela, ovaj, četvrti po redu, film se našao na listi. Režiser je , dok glume , , , , i .


18. Ted 2

 

 

Nastavak (ne)pristojne komedije Ted iz 2012. godine o muškarcu i njegovom najboljem prijatelju iz detinjstva, plišanom medi, koji je oživeo, dobivši prilično nezgodnu narav. Zaplet još uvek nije poznat, ali je poznato da će svoje uloge ponoviti i , koji pozajmljuje glas Tedu, a ujedno je i režiser, dok im se ovog puta pridružuju , i .



Нема коментара:

Постави коментар