петак, 2. јануар 2015.

Noviteti za 2015. godinu 2. deo

Nastavljamo sa zapaženijim filmovima, čija nas premijera očekuje u 2015. godini, počev od jula meseca. O filmovima, koji izlaze u prvoj polovini godine možete čitati u ovom postu.

Jul 2015. godine

 

1. Terminator Genisys

 

 

Ova godina će izgleda biti u znaku raznih prequel- a, sequel- a i reboot-ova, pa i ovaj film nije izuzetak. Dobro poznata priča, sa jednom od najpoznatijih rečenica u istoriji filma i prepoznatljivim akcionim antiherojem 90` tih, sada iz ugla mlade Sarah Connor, majke John Connora ( nadam se da ste ispratili prethodne filmove ), koja se udružuje sa Kyle Reese- om i ostarelim Terminatorom, kako bi sprečili jedinu stvar od koje strahuje i sama budućnost, a to je Sudnji dan. Svoju čuvenu ulogu ponavlja , a tu su i ( Daenerys Targaryen iz serije Game of Thrones ), , ( poznatiji kao 11. Doctor Who ) i , dok film režira .





2. Ant-Man

 

 


Još jedan superheroj iz Marvelove mašinerije ( koliko ih samo ima ), koji može ispasti ok, prvenstveno zbog netipičnog kastinga u vidu - a. Naoružan superodelom, koje mu daje mogućnost da smanji veličinu, a poveća snagu ( prostor za dvosmislene pošalice ), prevarant Scott Lang mora da duboko u sebi pronađe heroja, kako bi pomogao svom mentoru dr Hank Pym- u ( ) i spasao svet. Režiser ovog filma je , dok ostale uloge tumače , i .


                                         


 3. Pan

 


Još jedna adaptacija čuvene knjige J.M. Barrie- a, ovaj put sa nešto izmenjenom pričom, sudeći po trejleru, koja prati avanture jednog siročeta u magičnoj zemlji Nedođiji, gde pronalazi istovremeno zabavu i opasnost, ali i otkriva svoju sudbinu heroja, koji će zauvek ostati upamćen kao Petar Pan. Film režira ( Anna Karenina, Atonement Pride & Prejudice ), čudi me da nije negde ubacio i , dok uloge tumače , , , i .




4. Pixels 

 

 

Ovo deluje kao da bi moglo biti zabavno, uprkos - u. Film, koji se odvija u osamdesetim godinama, kada vojska regrutuje grupu eksperata za video igrice, kako bi im pomogli u odbrani Njujorka, napadnutog od strane like iz video igre. Za režiju je zadužen idealan reditelj za ovakav film Mrs. DoubtfireHome AloneHarry Potter and the Sorcerer's Stone ), a pored pomenutog Sandler- a, tu su još i  , , , i .

 

Avgust 2015. godine

 

  5. Hitman: Agent 47 

 
 

Reboot propalog filma iz 2007. godine Hitman, ovaj put sa - om u ulozi čuvenog ( bar za one, koji su igrali ovu fenomenalnu igricu ) ćelavog plaćenog ubice, sa - om i u ostalim ulogama, dok je režija poverena - u. Filmovi, koji predstavljaju adaptaciju video igrica imaju običaj da propadnu na box office- u i budu sahranjeni, kako od kritike, tako i od publike, tako da i u vezi ovog imam loš predosećaj, ali nadam se da ćemo ipak dobiti film vredan franšize, a ne još jednu ispraznu i površnu akciju u stilu The Transporter.

 

6. Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend

 

 

Dobra vest za sve ljubitelje filma Crouching Tiger, Hidden Dragon, jer nas, nakon tačno 15 godina, očekuje nastavak epske priče o ratnicima, časti, legendarnom maču i ljubavi. Ovaj put umesto - a, režija je poverena - u, dok glavne uloge tumače , , i drugi.

7. Regression

 

 

Mračna i uznemiravajuća priča o ocu, koji je optužen za seksualno zlostavljanje kćerke, a kog zločina se on sam ne seća da ga je počinio. U glavnim ulogama su i , dok je režiser ovog filma sjajni ( Abre los OjosMar adentro i The Others ).

 

Septembar 2015. godine

 

 

8. Triple Nine 


, ( Džesi iz jedne od najboljih serija svih vremena Breaking Bad ), ( Deril iz nekada dobre serije The Walking Dead ), , i glume u filmu o grupi korumpiranih policajaca, koji kuju zaveru o ubijanju mladog policajca početnika ( officer down kod iliti 999 ), kako bi izveli pljačku, dok ovaj film režira .

 

9. Maze Runner: The Scorch Trials 

 


Već 2015. godine nam stiže nastavak popularnog The Maze Runner iz prethodne godine. Po bekstvu iz Lavirinta, njegovi nekadašnji zarobljenici se moraju suočiti sa novim izazovima na otvorenom, u svetu, koji pustoše bolest i solarne oluje. Uloge ponavljaju , , i , a ponovljen je i režiser .

10. Everest 

 


je postao tip glumca, za koga se ne pita o čemu se u filmu radi, već se taj isti film opušteno može gledati samo na osnovu činjenice da on glumi u njemu. Film o ekspediciji na Everest, koju pogađa razarajuća snežna oluja u režiji , dok ostale uloge tumače , , , i .

11. Black Mass 

 

 

Istinita priča o Whitey Bulger- u, rođenom bratu američkog senatora i jednom od najozloglašenijih i nasilnijih kriminalaca Južnog Bostona, koji je postao doušnik za FBI, kako bi doprineo padu mafijaške porodice, koja je ugrožavala njegovu teritoriju. Glume , , , , , i , dok je režija poverena - u.

 

Oktobar 2015. godine

 

 

12. Victor Frankenstein

 


Čuvena priča ovog puta ispričana iz perspektive Igora (  ) o mračnoj i problematičnoj prošlosti mladog asistenta i njegovom iskupljujućem prijateljstvu sa studentom medicine Viktor Von Frankenstein- om ( ). U ostalim ulogama tu su i i , dobro poznati iz serije Sherlock, kao i  , dok je režiser ovog filma .

13. London Has Fallen 

 

 

Nastavak klasičnog, ali i jako zabavnog, akcionog filma iz 2013. godine Olympus Has Fallen, čija se radnja ovog puta očigledno dešava u Londonu sa istom premisom o isplaniranom napadu i heroju, koji spašava dan. Tu su ponovo , i , a u režiji - a. 

14. The Walk

 

 

Priča o francuskom umetniku u hodu po žici Philippe Petit- u i njegovom pokušaju da 1974. godine pređe razdaljinu između kula bliznakinja Svetskog trgovinskog centra. Režiser ovog filma je ( Romancing the Stone, Back to the Future, Who Framed Roger Rabbit i Forrest Gump ), dok glavne uloge tumače i .

 

15. Jungle Book

 

 

Osim ove, 2017. godine nas čeka još jedna verzija Kiplingovog dela Jungle Book: Origins, po principu uoči razliku u vidu režisera i glumaca. U ovoj verziji priče o dečaku Mogliju, koga u džungli odgaja porodica vukova, uz pomoć medveda i pantera, glasove pozajmljuju  , , , , i , dok malog Moglija igra , a za režiju je zadužen , te nam je obećano sasvim novo vizualno iskustvo u odnosu na Diznijev klasik. Po meni ova druga verzija ima ipak blago impresivniju glumačku postavu, ali kao i uvek ideja o reciklaži u Holivudu nikada ne zastareva.

 

16. Crimson Peak 

 

 



Gotska horor priča iz radionice  - a ( Pan's Labyrinth i Hellboy ) o mladoj spisateljici, u danima nakon porodične tragedije, koja je rastrzana između ljubavi prema svom prijatelju iz detinjstva i misterioznom autsajderu. Pokušavajući da pobegne duhovima iz prošlosti ona odlazi u kuću, koja diše, krvari i seća se. U glavnim ulogama su , , i .

                               


17. The Last Witch Hunter 

 

 

Najzad malo epske fantastike. Ostatak veštičijeg kovena se bori protiv ustanka savremenih veštica ( i veštaca pretpostavljam ) u današnjem Njujorku. Glume , , i , u režiji - a. 

 

Novembar 2015. godine


 

18. Silence



Adaptacija romana japanskog pisca Shûsaku Endô- a, u režiji kultnog reditelja - a, o dvojici jezuitskih sveštenika u 17. veku, koji odlaze na put u Japan, kako bi pronašli svog mentora i širili hrišćansku veru, a na kom putu će naići na nasilje i proganjanje. U glavnim ulogama su , i .

19. Peanuts 

 


Nove avanture jednog od omiljenih dečijih crtanih junaka Snupija i družine Čarlija Brauna. Glasove pozajmljuju , , i u režiji - a. 

                                          

20. Spectre

 

 

Kriptična poruka iz prošlosti poslaće Bonda na put otkrivanja zločinačke tajne organizacije Spektar. Najnoviji film iz serijala agenta 007 sa - om ponovo u ulozi Džejms Bonda ( meni omiljeni od svih glumaca, koji su tumačili ulogu, mada sam volela i potcenjenog Timothy Dalton- a ) i takođe ponovo u režiji - a, dok ostale uloge tumače , , i .

21. The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 

 

 

Poslednji deo ( zvanično, nezvanično u studiju rade na osmišljavanju scenarija za produžetak franšize ) Hunger Games serijala i završetak priče o Katniss Everdeen i revoluciji protiv Kapitola. Glume naravno , , , , i preminuli , u režiji- a.

22. The Martian

 

 

Naučno- fantastični film u režiji  o astronautu, "nasukanom" na Marsu u borbi za opstanak. U glavnim ulogama su , , , , , i .


Decembar 2015. godine

 

23. Star Wars: Episode VII - The Force Awakens 

 

 

Bili vi ljubitelj Star Wars serijala ili ne, ovo je film o kojem ćete slušati tokom cele godine najočekivaniji nastavak George Lucas- ove sage, legendarna franšiza, koja se nastavlja trideset godina posle događaja, koji su se odigrali u Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi sa originalnom glumačkom postavom u vidu - a, i , kojima se pridružuju , , , i drugi, a sve to u režiji , čoveka, koji je "oživeo" jedan drugi, suparnički serijal Star Trek.


                                     

 

 

24. Mission: Impossible 5   

Peti deo Nemoguće misije, za koji još uvek nije poznat zaplet, ali je poznato da svoju ulogu ponavlja , a tu je i , , i . Film režira .

 

25. The Revenant 

Film, koji će imati premijeru krajem ove godine u odabranim bioskopima u Americi, dok će pravu premijeru imati početkom sledeće godine, ali koji zaslužuje da bude pomenut zbog činjenice da će u njemu "snagu" odmeriti dvojica, koja spadaju u najkvalitenije glumce današnjice i . Priča o graničaru Hugh Glass- u, koji 1820. godine kreće u osvetu protiv onih, koji su ga ostavili da umre, nakon napada medveda, a u režiji - a. 

To bi otprilike bilo to što se tiče očekivanih filmova za 2015. godinu, mada ne sumnjam da će nas upravo iznenaditi filmovi nezavisne kinematografije. Trudiću se da redovno ažuriram ovaj post, kako budu izlazili trejleri za navedene naslove.

2 коментара:

  1. Takođe.
    Mada kada se setim one tužne scene iz crtanog filma Snoopy, Come Home kada napušta devojčicu, koja je u bolnici, plašim se svoje reakcije. :)

    ОдговориИзбриши