среда, 3. децембар 2014.

Arn: The Kingdom at the End of the Road- Arn: Riket vid vägens slut



Zaplet: Vitez Arn je poslat na poslednju misiju protiv Saladina. On mora da osvoji bitku, kako bi se vratio nazad u Švedsku, svojoj Sesiliji. Međutim kod kuće, mirnoj vladavini kralja Knuta, prete Danci.


Režija:  Peter Flinth.



Drugi deo priče o Arnu, vitezu templaru, nastavlja kvalitet prvog dela, dok težište sa intimne priče o ljubavi, razdvojenosti i patnji, prebacuje na priču o časti, odbrani i požrtvovanosti. Prateći recenziju, koju sam napisala o prethodnom filmu, bukvalno nemam šta da dodam, sve je tu i na svom mestu, gluma, scenografija, atmosfera, jedina razlike je promena tempa radnje, odnosno ovde je radnja nešto ubrzana, jer se pokriva određeni istorijski period. Takođe dobijamo i nešto dublju karakterizaciju likova. Zaista sveukupno sa prvim delom, pravi epski filmovi, koji inače predstavljaju adaptaciju Krstaš triologije švedskog pisca i novinara Jan Guillo- a o fiktivnom liku Arn Magnusonu, koja se sastoji od ukupno tri knjige- The Road to Jerusalem (  Vägen till Jerusalem ), The Knight Templar ( Tempelriddaren ) i The Kingdom at the End of the Road ( Riket vid vägens slut ).

Zaključak: Ako ste već odgledali Arn: The Knight Templar, mislim da dalje pisanje u prilog ovog filma nije potrebno, ako niste, a mislite da bi vam ovakva tema odgovarala ili vas zainteresovala za žanr, svakako to učinite. Svakako je zanimljiv podatak da je ovo najskuplja ikada skandinavska produkcija i ne mogu da se otmem utisku da bi ovaj film znatno pozitivnije bio ocenjen da je izašao iz holivudske `fabrike snova`.


                             

Нема коментара:

Постави коментар